! Maďarská vína| Tokajská vína| Magna Opyyum

Nabízíme Vám maďarské delikatesy

Zastoupená vinařství

firefox-gray

Vinařství Chateau Cloche - Tokaj

Naším cílem je vyrábět a prodávat vysoce kvalitní vína, která splňují požadavky současné doby, a prosazovat dobrou pověst a jedinečné vlastnosti vinařské oblasti Tokaj na světě, protože víno je nejen skvělou zábavou, ale i vazbou mezi různými kulturami. Naše vinařství působí již deset let od nákupu hroznové vinice v Tokaji, následované vinicemi Betsek a Makkos; to se dnes zvýšilo na 4,8 hektarů. Složení odrůd révy vinné: Furmint 70%, Hárslevelű (Lipovina) 25%, Sárgamuskotály (Žlutý muškát) 5%


firefox-gray

Vinařství Bussay Pince - Zala

Rodinné vinařství založeno v roce 1989. Dr Bussay László vytvořil velkolepé tradičné vinařství s velkými víny jako je Bussay Esküvé nebo Bussay Olaszrizling.

Csókaszőlő Bussay vinařství navíc vzalo na sebe odpovědnost za kultovní maďarskou odrůdu Csókaszőlő.

Csókaszőlő – „kavčí hrozen“, archaická odrůda v počátcích své druhé renesance, zatím vzácná, ne příliš rozšířená, v charakteru má určité podobné rysy s Cabernetem franc a Frankovkou.


firefox-gray

Vinařství Bezerics - Balaton-felvidék

Blízkost jezera Balaton a Alpy, 15% jihozápadního svahu, nadmořská výška nad 250-300 m dává našim vínům pocit elegance a sofistikovanosti.


firefox-gray

Vinařství Chateau Teleki - Villány

Nejstarší vinařský region v Maďarsku se skvělými klimatickými podmínkami. Villány leží na stejné zeměpisné šířce jako francouzské Bordeaux. Ovívají ho jak studené proudy, tak i teplé větry. Už to by se mohlo zdáti jako výhra v loterii. Za úspěchem vinařství Csányi Pincészet stojí ovšem mnohem víc.První vinnou révu na území vinařství zasadil Zsigmond Teleki. V době epidemií na konci 19.století, které ničily evropské vinice, dokázal přijít na odrůdy, jež byly rezistentní. Díky tomu se ve vinařském světě stal uznávaným a v jeho práci pokračovali oba synové Andor a Sándor. Vinařství na svého zakladatele nezapomnělo a stále pokračuje v jeho šlépějích.


sample image

Likéry a speciality Magna

ovárna Pálinka Kft. ve městě Keresztúr objevila nejlepší způsob využití máku a vyrábí z něj unikátní alkoholický nápoj, spojení máku a pálenky [tradiční maďarské pálenky z ovoce], který byl pojmenován Opyyum. Po vypálení je pálenka smíchána s rozdrceným mákem, ¨ během čehož absorbuje veškerý obsah máku, včetně jeho vůně a chuti. Unikátní vlastnosti získala pálenka Opyyum díky nespočtu prvků, mimo jiné díky tomu, že se pálenka připravuje tradičním postupem z ovoce vynikající kvality, stejně tak je kvalitní i mák. Jemná, hedvábná chuť vábí spotřebitele každý den roku. V Maďarsku lidé věří, že Opyyum, makový nápoj je rovněž nápojem štěstí, a to díky sloganu „Pijte mák a buďte šťastní“! [V maďarštině spojení „mít mák“ znamená „mít štěstí“.] Nenechte si ujít první "černé zlato" na světě, které lze pít.


sample image

Klobásy a uherské salámy PICK

Uherský salám (maďarsky Téliszalámi – zimní salám) je uzenina pocházející z Maďarska. Má stoletou tradici výroby. Je vyroben z libového vepřového masa maďarských bagounů plemen mangalica s přidáním uzené slaniny. Dnes již je nabíjen výhradně do umělých střev. Tradovalo se, že při jeho výrobě se používá i oslí maso, ve skutečnosti je to však jen legenda. Základním kořením je paprika, dále pak bílý pepř a další. Uherský salám je vyráběn za přístupu studeného vzduchu a velmi pomalu uzen. Během suchého zrání vytvoří speciální ušlechtilé ochranné plísně jeho charakteristický bílý povrch. Továrna Pick v maďarském Szegedu je považována za výrobce pravého uherského salámu, podle jejího vlastního vyjádření je jen nejúspěšnějším výrobcem tohoto druhu.


sample image

Mleté papriky a paprikové produkty Kalocsa

Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. Je nejstarším zástupcem zpracování a distribuce papriky v tradičním regionu Kalocsa. Historie právních předchůdců se datuje do třicátých let minulého století. Sdružení zemědělského průmyslu Kalocsakörnyék vzniklo v roce 1977. Od 1. ledna 1990 je akciovou společností. Po privatizaci v roce 1997 je 100% maďarským vlastníkem. Úspěšně a konkurenčně se podílí na domácím a exportním světovém trhu výroby papriky. Trh s kořeními byl koncentrovaný,Kalocsa je vedoucím postavením na trhu v Maďarsku, s podílem asi 40% na domácí produkci. Společnost vyrábí 2-3% světové produkce papriky, 4-5% světového vývozu. Sídlo společnosti je v Kalocsu kde je i továrna, další místa jsou Miske a Dunapataj. Zpracování potravin je rozhodujícím faktorem činností Zrt. Asi 70-80% produkce je produkováno, zpracováno a prodáváno paprikou. Každoročně zpracovává a distribuuje 2,0 - 1,5 tisíc tun koření papriky, 1,2 tisíc tun konzervovaných potravin, 350-400 tun sušiny a koření. Spice paprika produkuje semeno, ze kterého surovina vyrábí její partneři kvality. Její produkcí konzervárenských výrobků je především výroba okurky (lahůdkové okurky, smíšené okurky, jablka a cherry paprika) a výroba konzervovaného ovoce (višní, švestky) v menších objemech. Vlastní koření (zrno, list, prášek), dehydratace, snižování zárodků a poskytovat takové služby domácím i zahraničním firmám. V rámci služby "Muzejní aktivity, kulturní dědictví" lze navštívit dům Paprika. Zrt má svůj vlastní řád rytířů, Řád sv. Štěpána Papriku z Kalocsy.


sample image

Domácí těstoviny Hungaro Pasta

Hungaro Pasta Kft. jsme založili v roce 2003 s více než 13 letou zkušeností ve výrobě těstovin. Poznatky a zkušenosti, které jsme získali během mnoha let, udělali jednoznačným náš cíl. Chtěli jsme vytvořit takový podnik na vyrábění těstovin, kde nejdůležitější je vyrábění těstovin nejdokonalejší kvality je pod stálou kontrolou, kde každý výrobek podniku maximálně vyhovuje každému příslušnému právnímu předpisu, předpisům státu a Evropské Unie na největší spokojenost kupujících. Nechtěli jsme být jedním z mnoha, ale z mnoha tím JEDNÍM.


sample image

Husí a kachní játra z Maďarska

Foie Gras

Husí játra a paštiky se z Maďarska vyváží do mnoha zemí a patří k těm nejlepším na světě. A co se týče oblíbených foie gras, po světové jedničce Francii je to právě Maďarsko, kdo je jejich největším producentem. Však také na stolech samotných Francouzů se občas objevují levnější maďarská husí játra. Ztučnělá játra jsou prvotřídní delikatesou. Přestože je považována za francouzskou pochoutku, její historie sahá až do starobylého Egypta, zmínky o ztučnělých játrech byste našli i ve starém Řecku a Římě. Obliba pochoutky spočívá mimo jiné v tom, že husy a kachny, ze kterých se játra získávají, chovají majitelé farem odlišným způsobem než obyčejné jateční ptáky, kteří se líhnou a žijí v halách a speciálně se nedokrmují.


Ochutnejte ještě dnes Maďarské Delikatesy - E-SHOP